Menu
A+ A A-

 wandelende kinderen Scholieren Sponsorwandeltocht  kikabeer

 

Stichting wandelen voor Kika.nl organiseert in het kader van JOGG een Sponsor wandeltocht voor basisschool scholieren te Brunssum. De scholieren worden door ouders/familie/vrienden/kennissen gesponsord worden in de weken voorafgaand aan de wandeling. Hierna zullen zij een wandeling van ca 4 kilometer lopen. De gehele opbrenst van de Sponsorwandeling gaat naar Kika.                           

 

 keurmerk jogg partner def

 

 Jongeren Op Gezond Gewicht

Er is een nieuw landelijk programma in het leven geroepen om de scholieren weer wat meer aan het bewegen te krijgen en bewust te maken van een andere betere voedingswijze. Stichting wandelen voor kika.nl heeft een officiele partnerschap met de gemeente Brunssum afgesloten.

Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Van de kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud heeft 13,6% in 2016 overgewicht, waarvan 2,7% obesitas. Meisjes van 4 tot en met 11 jaar hebben vaker overgewicht en obesitas dan jongens. Bron: Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, CBS i.s.m. RIVM 2016.

 

Klik op de logo's voor meer informatie

 

              keurmerk jogg partner def