Menu

Scholieren sponsorwandeltocht

wandelende kinderenStichting wandelen voor Kika.nl organiseert 18 mei 2018 in het kader van JOGG een sponsor wandeltocht voor basisschool scholieren te Brunssum. De scholieren worden door ouders/familie/vrienden/kennissen gesponsord in de weken voorafgaand aan de wandeling. Op vrijdag 18 mei 2018 zullen zij de wandeling van ca 4 kilometer lopen door het schutterspark te Brunssum.

De gehele opbrengst van de sponsorwandeling gaat naar Kika.

Jongeren Op Gezond Gewicht

Er is een nieuw landelijk programma in het leven geroepen om de scholieren weer wat meer aan het bewegen te krijgen en bewust te maken van een andere betere voedingswijze. Stichting wandelen voor kika.nl heeft een officiele partnerschap met de gemeente Brunssum afgesloten.

Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Van de kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud heeft 13,6% in 2016 overgewicht, waarvan 2,7% obesitas. Meisjes van 4 tot en met 11 jaar hebben vaker overgewicht en obesitas dan jongens. Bron: Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, CBS i.s.m. RIVM 2016.

 

keurmerk jogg partner def                               logo kinderboerderij
logo2    keurmerk jogg partner def    kwbn   
disclaimer:: wij maken op deze website gebruik van foto's en hebben getracht om de privacy zoveel mogelijk te respecteren. Komt u alsnog een foto tegen waarop u te zien bent en u heeft hier bezwaar tegen dan kunt u dit kenbaar maken bij de webmaster onder vermelding privacy. vermeld naam, welke pagina en omschrijving van de foto, desbetreffende foto zal dan z.s.m. verwijderd worden. u kunt de mail sturen naar: secretaris.wandelenvoorkika@outlook.com