Menu

De wandeltochten

clemenskerkjeU kunt Pinksterzondag kiezen uit 4 afstanden, 7, 14, 21 km. en een thema wandeltocht van ong. 5 km special bedoeld voor gezinnen met dit jaar als thema: behendigheidsspellen.

Alle 4 de afstanden brengen u naar de mooie natuurgebieden in en rondom Brunssum.
Geniet tijdens het wandelen van o.a. oude en nieuwe natuurgebieden, heuvels en dalen, heide en bos, vergezichten, natuurmonumenten, van zingende vogels en nog veel en veel meer.
Volop genieten van de omgeving waar je door heen wandelt is het mooiste en meest ontspannende wat er is. Wandelen is niet voor niets de meest gezonde en effectiefste manier van sporten.

De 7 km is een wandeltocht voor de beginnende wandelaar.
Via diverse vlonderpaden in het Schutterspark wandelt u naar de wijk Bouwberg. Van hieruit gaat het richting Hoogenboschweg en een stukje bos naar de Schinveldse wijk Nieuwe Heide. Vervolgens wandel je via de achterzijde van bungalowpark de Brenkberg richting het dal van de Rode Beek om na een poosje bij de rustplaats de Schinvelderhoeve uit te komen.
Na evt. een natje en/of droogje gebruikt te hebben wandelt u via de vijvers die aangelegd zijn als compensatie voor de Buitenring weer richting Brunssum en passeert u de Kattenkoelen visvijvers die opnieuw zijn aangelegd omdat ze plaats moesten maken voor de Buitenring. Via de Brunssumse wijk Oeloven wandelt u door het Schutterspark naar de start- en finishlocatie.

De 14 km is een wandeltocht voor de al iets meer gevorderde wandelaar. .
Tot bij de Schinveldse wijk Nieuwe Heide wandelt u dezelfde route als de deelnemers aan de 7 km. Hier splitsen zich de routes en maakt u een rondje richting buurtschap op den Hering om vervolgens bij bungalowpark de Brenkberg weer bij de wandelaars van de 7 km uit te komen. Vanaf hier wandelt u via dezelfde route als de 7 km naar de rust- en controleplaats bij de Schinvelderhoeve.
Na evt. een natje en/of droogje gebruikt te hebben gaat de route van de 14 km via het tunneltje onder de N274 en de Merkelbekerweg naar het Clemenskerkje te Brunssum. Vervolgens wandelt u via buurtschappen de Kling en de Klingbemden naar industrieterrein Haefland. Na een stukje parallel aan de N274 te wandelen komt u de wandelaars van de 7 km weer tegen bij de vijvers die aangelegd zijn als compensatie van de Buitenring. Vanaf hier loopt de route gelijk aan die van de 7 km richting de start- en finishlocatie.

De 21 km is een wandeltocht voor de gevorderde wandelaar.
De 21 km is dezelfde route als de 14 km.
Alleen maakt u na de eerste keer bij de Schinvelderhoeve te zijn geweest een extra rondje van ong. 7 km.
Via het tunneltje onder de N274 wandelt u richting de brandweerkazerne van Schinveld en de open velden naar Bingelrade. Na een kleine stukje door Bingelrade gewandeld te hebben gaat de route door een holle weg naar buurtschap Etzenrade. Van hieruit gaat u gebruik makend van de nieuwe fietsers- en wandelaars brug over de N274 naar de kern van Schinveld en van daaruit naar de rust- en controleplaats bij de Schinvelderhoeve.
Na voor de 2de keer bij de Schinvelderhoeve te zijn geweest wandelt u dezelfde route terug naar start- en finishlocatie als de14 km

   disclaimer:: wij maken op deze website gebruik van foto's en hebben getracht om de privacy zoveel mogelijk te respecteren. Komt u alsnog een foto tegen waarop u te zien bent en u heeft hier bezwaar tegen dan kunt u dit kenbaar maken bij de webmaster onder vermelding privacy. vermeld naam, welke pagina en omschrijving van de foto, desbetreffende foto zal dan z.s.m. verwijderd worden. u kunt de mail sturen naar: wandelenvoorkika@hotmail.com